Merkx - Creatief met raamfolies

Raamfolie voor gebouwen: mooi én functioneel

Decoratieve raamfolie in gebouwen

Steeds meer bedrijven en particulieren ontdekken de voordelen van glasfolie voor gebouwen. Raamfolie verfraait niet alleen de uitstraling van uw kantoor of huis, het biedt u ook veel functionele voordelen. Zo voorkomt u inkijk, maar behoudt u wel daglicht. In kantoorruimten zorgt raamfolie voor een open sfeer terwijl u uw medewerkers tegelijkertijd privacy biedt om ongestoord te kunnen werken.

Houd zonnewarmte buiten en bespaar energie

Met zonwerende folie houdt u de hoog- en laagstaande zon buiten en beschermt u uw interieur tegen de schadelijke effecten van uv-straling. Door uw raam te verduisteren of te blinderen houdt u de warmte buiten in de warme zomer en binnen in de koude winter. Zo bespaart u energie en dus geld!

Merkx kreeg de opdracht om het gebouw van de Corpus Experience in Leiden te voorzien van zowel decoratieve als inkijkwerende raamfolie.

Veiligheidsfolie

Door speciale veiligheidsfolie te gebruiken verhoogt u de veiligheid van uw ramen aanzienlijk. Hiermee maakt u het inbrekers lastig en creëert u een veilige omgeving voor uw bezoekers en personeel. Veiligheidsfolie is een zeer sterke folie die ervoor zorgt dat glas in geval van breuk netjes bij elkaar blijft. Dit vermindert zowel lichamelijke als materiële schade! Uiteraard voldoen de glasfolies waar wij mee werken aan de hoogste NEN-norm. Wanneer u kiest voor veiligheidsfolie bent u ook nog eens veel goedkoper uit dan bij gehard glas, dubbel glas of veilgheidsglas.

De voordelen van raamfolie

Waarom zou ik mijn ramen van raamfolie laten voorzien? Goede vraag! Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje.

1. Minder warmte
Reduceer warmte tot 78%

In de warme zomermaanden kan de temperatuur in huis of op kantoor onaangenaam hoog oplopen. De juiste raamfolie zorgt ervoor dat de ruimte goed verlicht blijft, maar de warmte van het zonlicht tot wel 78% wordt verminderd. Ideaal voor uw wooncomfort thuis, zeer bevorderlijk voor het concentratievermogen op kantoor.

2. Geen verkleuring van interieur
Houd tot 99% van schadelijke UV-straling tegen

Het blootstellen van uw interieur aan UV-straling heeft op termijn zichtbaar negatieve effecten. Uw meubels verkleuren en zien er sneller verouderd uit, zowel in huis als in uw auto. Laat raamfolie aanbrengen om de schadelijke effecten van UV-straling tot een minimum te beperken.

3. Minder fel licht
Verminder hinderlijk licht

Fel licht kan in huis of kantoor erg hinderlijk zijn, en in auto’s zelfs gevaarlijk. Met de juiste raamfolie dringt u de felheid van het licht aanzienlijk terug. Zo voorkomt u storende reflecties op bijv. beeldschermen, of verblinding door de laaghangende zon.

4. Energiebesparing
Bespaar energie en dus geld

Raamfolie houdt de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Zo bespaart u het hele jaar door op uw energieverbruik; als het buiten koud is kan uw verwarming een tandje terug en in op hete dagen hoeft uw airconditioning minder werk te verrichten. En dat is goed voor het milieu én uw portemonnee.

5. Veiligheid
Voorkom schade door vandalisme en ongelukken

Of het nu komt door vandalisme, ongelukken of de natuur; wanneer glas breekt ontstaan er gevaarlijke situaties. Raamfolie biedt veiligheid doordat het gebroken glas bijeenhoudt. Zo voorkomt het niet alleen rondvliegende glassplinters en -scherven, maar dient het tegelijkertijd als uitbraak- en doorvalbeveiliging.

6. Uitstraling
Verfraai de uitstraling van huis, kantoor of auto

Merkx beschikt over een groot assortiment decoratieve raamfolies, waarmee ieder huis of kantoorgebouw direct een andere look krijgt. De folies zijn aan te brengen op de buitenramen om het aanblik van gebouwen te verfraaien, of op glas binnen om ruimtes een compleet andere uitstraling te geven.

7. Inkijkwering
Beperk inkijk en dus inbraak tot een minimum

Zet uw kostbare bezittingen niet in de etalage. Het aanbrengen van inkijkwerende raamfolies in uw auto, huis of kantoor verhoogt uw privacy en geeft pottenkijkers geen kans. De folies zijn zo vervaardigd dat u van binnen zonder problemen naar buiten kunt blijven kijken, terwijl er van buiten geen inkijk mogelijk is.